Halduskohtumenetluse seadustik

Ava otsing

§ 206. Määruskaebuse menetlemine halduskohtus

(1) Halduskohus otsustab määruskaebuse menetlusse võtmise viivitamata pärast määruskaebuse saamist. Kohus kontrollib, kas määruskaebuse esitamine on seaduse kohaselt lubatud ning kas määruskaebus on esitatud seadusega ettenähtud nõuete kohaselt ja tähtajast kinni pidades. Määruskaebuse menetlusse võtmisel kohaldatakse apellatsioonkaebuse ringkonnakohtu menetlusse võtmise kohta sätestatut, kui seadusest ei tulene teisiti. Määruskaebuse menetlusse võtmise määruse võib vormistada pealdisena määruskaebusel ja sellest ei pea menetlusosalistele teatama.

(2) Määruskaebuse menetlusse võtmisest keeldumise määruse peale võib esitada määruskaebuse. Määruskaebuse kohta tehtud ringkonnakohtu määrus ei ole edasi kaevatav.

(3) Halduskohus toimetab määruskaebuse ja selle lisade ärakirjad kätte menetlusosalistele, kelle õigusi määrus puudutab, ja annab neile vastamiseks tähtaja või kohustab määruskaebusele vastama. Määruskaebust ei pea kätte toimetama, kui halduskohus keeldub määruskaebuse menetlusse võtmisest.

(4) Kui halduskohus leiab, et määruskaebus on põhjendatud, rahuldab ta selle ise määrusega.

(5) Kui halduskohus ei rahulda määruskaebust, esitab ta selle koos lisade ja seotud menetlusdokumentidega kohtualluvuse järgi õigele ringkonnakohtule läbivaatamiseks ja lahendamiseks. Halduskohtu määruse määruskaebuse rahuldamata jätmise kohta võib teha pealdisena määruskaebusel. Seda määrust ei ole vaja edastada menetlusosalistele.


Sisu lugemiseks peab teil olema kehtiv tellimus ning juurdepääsuks sisenege Smart-ID, Mobiil-ID või ID-kaardiga.

Registreeruge siin

Kommentaarid