Halduskohtumenetluse seadustik

Ava otsing

§ 90. Vastuväide kohtu tegevusele

(1) Menetlusosaline võib esitada vastuväite kohtu tegevusele menetluse juhtimisel, samuti vastuväite menetlussätte rikkumise, eelkõige menetlustoimingu tegemise vorminõuete rikkumise kohta. Vastuväite lahendab kohus määrusega.

(2) Kui menetlusosaline ei esita vastuväidet hiljemalt selle kohtuistungi lõpus, kus rikkumine toimus, või pärast protokolli parandamise tähtaega või rikkumisele järgnenud esimeses kohtule esitatud avalduses, olgugi et menetlusosaline teadis või pidi viga teadma, ei saa ta vastuväidet hiljem esitada ega tugineda veale kohtu tegevuses ka kohtulahendi peale edasi kaevates, välja arvatud juhul, kui kohus rikkus halduskohtumenetluse olulist põhimõtet.

Kirjandus: A. Pärsimägi, Hagimenetlus: hagi ja taotluste esitamine, 2011, lk 31–32; A. Pärsimägi, Apellatsioonimenetluses arvestatavad asjaolud ja tõendid, Juridica 2011, nr 5, lk 400–409; E. Kergand-berg, Per aspera ad fair trial, Juridica 2011, nr 1, lk 68–77; A. Pärsimägi, Muutuv tsiviilkohtumenetlus: menetlustoimingud ja -tähtajad, vastuväide kohtu tegevusele, hagi tagamine, Juridica 2009, nr 7, lk 439–454; L. Kanger, Vastuväide kohtu tegevusele halduskohtumenetluses. Kohtupraktika analüüs, 2009, [Link].


Sisu lugemiseks peab teil olema kehtiv tellimus ning juurdepääsuks sisenege Smart-ID, Mobiil-ID või ID-kaardiga.

Registreeruge siin

Kommentaarid